2019-05-14
話說已經有一年多,冇去過大角咀添好運, 因為上次食過質素真一般, 時隔一年半後, 今日諗住再俾多次機會佢點知結果係, 沒有最差,只有更差!!首先一入到去已經覺得好奇怪,點解以往坐滿人, 依家成間舖竟然係一半人都冇, 最搞笑門口仲有欄桿要人排隊。上第一個鳳爪排骨飯已經知道中伏, 30蚊個鳳爪排骨飯, 基本上份量小得可憐, 唔係講笑,用佢哋個碗仔,放出嚟剛剛只係夠一碗仔滿, 除咗個鳳爪排骨飯味道還算ok之外個燒賣直頭鹹到食唔到, 叉燒腸一上枱已經只係反叮, 其他嘢全部都嚴重偏鹹, 無意之中睇到入廚房,見到以往嗰班五星級點心師傅已經消失咗, 只有一個後生仔加兩個阿姐, 重點我見唔到佢哋製作點心, 好明顯而家所有點心都唔係即場製作, 所有食物水準已到達垃圾級別仲有我只係帶一個兩歲嘅小朋友入座, 佢哋竟然都話要收茶位費, 以前由旺角食到大角咀, 當年老闆坐鎮收錢嗰陣都唔會咁樣 , 難道真係生意差到連三蚊都唔會放過??
點知結果係, 沒有最差,只有更差!!