2007-04-26 22 views
31-12-2006 1751難得屋企人肯出街兼去到咁鬼遠,最後某的原因完成唔到部份路段,縱管如此,仍打不斷食晚飯的興致,地點都係我話事,先走中式海鮮,咁只係剩番西餐\。好多食店好壞參半,搵的未去過,試完自己覺得唔好味唔緊要,其他人就無謂,除非好似我咁喜歡試。這類人越來越難搵,但有個好處係鍾意去邊就去邊,例如隨時為碗甜品及咖喱老遠入東涌及大澳,你話我係唔係傻架,東大街或電車路已經有啦!在這裡及其他blog 搵左好耐,先至最後選擇這間,原因在已執的灣仔食過兼睇番近期食評,差極有限,地點適中,唔駛係巿中心再轉車。未夠六點已經坐定定,人客得我同另一台。經過一輪選擇後,就點了5道菜。第1味菜是細Nachos (墨西哥粟米薄脆),配牛油果芝士醬,唔會食食下就淋,表面上有少少辣椒粉,唔夠仲有一碗少少辣既茄醬,當然可以唔撈埋一齊食,平時連少辣都受唔起既媽媽都食左唔少,這味絕對是開胃不可缺少既dishes.第2味菜是凱撒沙律,加15蚊有燒雞或三文魚,我地要了燒三文魚,配合大粒炸麵包粒,直情係美式意大利餐\的特點:大份,味道也不錯,屋企人喜歡食菜,在不怕生的情況下掃清。跟住上的主菜便是店內其中一款較出名
31-12-2006 1751

跟住上的主菜便是店內其中一款較出名的: Dinosaur Ribs (秘製醬汁燒排骨),還有粗薯條及蔬菜伴著,有少少甜,肉質偏瘦,稍為乾身,但可以接受,始終真係好食要有番咁上下肥,食到呢個時候差不多有八成滿,幾乎每一檯都點,包括情侶,佢\地當然食剩啦!

沒有五穀\類食品始終埋唔到尾,尤其全家都係飯桶。我地就要了另一款呢度出曬名既新奧爾良精選薄餅(New Orleans), 裡面有香草雞柳、菠蘿、烤薯、磨菰配甜酸醬及酸忌廉,加上傳統的薄批,酸忌廉及其他材料所帶出的惹味是其他薄餅都食唔到。

最後一味便是農場蔬菜茄汁意粉,以為係清淡,點知原來係辣,大家都唔到英文的形容為“Garden Fresh Vegetables with Spicy Tomato Sauce”,失策失策,所以有時呢的名真係最好睇睇英文,得個名都唔知食乜就唔好啦。

埋單每位唔駛百一蚊,最緊要老媽子少有唔投訴唔好食及唔值咁既價錢,面色絕對正常,可能上兩個禮拜先投訴完叫左個成幾百蚊既鱷魚湯=.=”。