2019-04-06 902 views
首先講明係第二次黎,由於第一次黎太有驚,朋友一致認為再有飯局一定要再黎新三興!睇下驚喜不再?定還是驚喜一浪接一浪?前菜必食,然後今次有9個人,encore咗兩次,絕對唔小嘢,好爽好好味!兩款都係帶辣嘅,不過辣嘅感覺就完全唔同一個係麻辣feel 一個係wasabi辣 點小得青島,店員好細心比埋冰桶添,細心100分。呢個雞湯如果飲要預先book定,一大鍋夠我地9個人一人有兩大碗,抵飲!辣辣地配埋豬大腸,又開胃仲大大舊肥腸,好juicy!乾煸四季豆不嬲都無得輸不過可以重返小小口味,味道好似無咁出淡咗小小聖子都係要預先訂嘅,趁熱食好新鮮,mix埋蒜蓉粉絲蔥花金菇正蝦多士都係要預先訂,上次因為無訂就冇得食,今次醒目啦炸到好脆口,加埋煉奶同鮮蝦,唔好睇外表平平無奇其實食得出花咗好多功夫。呢個朋友一人啪咗4條,佢話好特別,出面未食過,避風塘好惹味,粟米好鮮甜,又幾夾喎相反呢個就比較似食西餐,感覺要配意粉,因為味道好似carbonara喇。 店員推介,平時炒鮮墨魚最多都係幾舊,但呢到仲多過筍,係咩玩法😂😂😂爽口又惹味最後以一個極肥狀態下試呢個三杯鵝,多汁而且肉質鮮嫩,十分之有鵝味,用芋頭墊底,芋頭吸晒

一個係麻辣feel 一個係wasabi辣
冰火魷魚

芥末香爽魚皮

點小得青島,店員好細心比埋冰桶添,細心100分。
青島啤酒

老火滋補花膠雞湯

辣辣地配埋豬大腸,又開胃仲大大舊肥腸,好juicy!
泡椒爆肥腸

乾煸四季豆不嬲都無得輸
不過可以重返小小口味,味道好似無咁出
淡咗小小

乾煸四季豆

聖子都係要預先訂嘅,趁熱食好新鮮,mix埋蒜蓉粉絲蔥花金菇

蒜蓉聖子王

蝦多士都係要預先訂,上次因為無訂就冇得食,今次醒目啦
蝦🦐多士

避風塘粟米

香草忌廉白酒煮大蜆

xo醬筍爆鮮墨魚花

最後以一個極肥狀態下試呢個三杯鵝,多汁而且肉質鮮嫩,十分之有鵝味,用芋頭墊底,芋頭吸晒啲精華,有驚喜!
客家三杯鵝

***整體比上次更有驚喜,菜單一直有改進同更新,創意一流而且價錢親民,一定會再光顧!***
$300 (Dinner)
冰火魷魚
芥末香爽魚皮