2023-09-12 609 views
一早黎到泓一潮聖,大概11點40 黎到已經有7,8 個人排緊隊鋪頭好細, 大概坐到8個人, 所以入唔到第一輪, 不過拉麵店勝在大家食完就會走人, 所以都係等多廿分鍾左右就入到去喇! 友人一早睇左網上食評想試佢既雞白湯沾麵, 但當日就只有海老沾麵, 所以我地都簡左佢既第一位 -- 雞白湯拉麵! 拉麵上有層薄薄的泡, 配上兩款蔥, 一隻糖心蛋,兩片叉燒,一片雞肉先飲啖湯,  雞味係有既, 但未算係濃郁, 而且有D 咸拉麵採用幼麵, 軟硬適中,  汁可以掛麵雞肉夠嫩, 還有淡淡的煙燻味, 幾特別! 另外糖心蛋都要讚一讚, 好入味, 一咬開, 好靚仔! 整體而言, 可能見網上評價都幾高, 所以原本對佢既期望都幾大但食完之後, 就覺得有D 言過其實, 我會話佢既雞白湯拉麵不過不失啦, 但就冇咩驚喜

先飲啖湯,  雞味係有既, 但未算係濃郁, 而且有D 咸
拉麵採用幼麵, 軟硬適中,  汁可以掛麵

雞白湯拉麵
2023-09-09
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$108 (Lunch)