2019-02-03
今次其實都有點嬲。話說今晚我想食一些比較健康的飯餐。之前已經試過佢地的早餐,雖然唔算好食,但都幾抵食。所以我對這間餐廳的印象都唔太差。之前都試過佢地的湯飯餐。但因為太夜,接近收鋪時間,所以都無咩選擇。今次比上次早些。我大約8點左右就到。希望可以多些選擇。今次去到比上次多點選擇。我點選了花膠雙螺竹絲雞,當時想太好了有花膠飲。所以我很期待。問佢地還有咩飯。佢哋話只有幾款。有我喜愛的糖醋骨。上次只餘下羅漢齋⋯我最後當然選擇這個試一試啦。這裡分單買和套餐。如果單買就貴好多。所以我選擇套餐,晚餐就無所謂啦。買回公司勁期待時,一打開,我超失望囉。那個花膠湯係無湯料㗎喎⋯原價$40多元的湯無料睇到。我點知你比咩湯我㗎?本來想影低佢。但都唔知影咩好,因為根本無料好影⋯下次都係問清楚才行。講返湯品質素。湯真係夠熱,都真係飲唔出味噌。老實講,個湯個味就唔係太出。但都有點鮮味。再講那個飯更失望。那個飯只有一半食材,那個骨根本唔入味。食落口感似煲湯豬肉。那些糖醋汁根本只係一個汁,一個好似分開煮的汁。唔夠酸又唔夠甜⋯那些飯超多。好似好抵。但無料好似食白飯一樣。無曬意思⋯我想下次我都係試早餐算數啦。因為佢地的飯餐
那些飯超多。好似好抵。但無料好似食白飯一樣。無曬意思⋯
我想下次我都係試早餐算數啦。因為佢地的飯餐一點都唔抵。