2023-01-30 228 views
前幾日食晏就飯唔知食乜好,咁啱經過貴川米線,見佢有沙嗲湯幾吸引,同其他米線鋪比起碼有啲新意就走入去試下。(利申本身都幾好沙嗲湯)之後叫咗個大腸雞絲沙嗲湯,首先講下個湯先,幾香沙嗲味,但唔係茶餐廳個款,偏甜,冇乜花生醬濃香,不過同本身雲南米線啲料配搭都幾過癮,整體感覺唔錯。但可惜雞絲係雞柳絲,唔係平時食開啲手撕雞絲,所以冇乜雞味,食落去好似就咁食咗一舊肉咁,下次會叫下第2樣試另一碗就叫咗個招牌酸辣小鍋米線,正正常常啦,不過不失,小辣好似唔辣咁,中意食辣可以叫中辣或大辣,個厚切豬扒就幾多好香,唔錯的。整體黎講,個沙嗲湯可一試,雞絲就唔了。

整體黎講,個沙嗲湯可一試,雞絲就唔了。
沙嗲湯豬大腸雞絲米線
酸辣小鍋米線加韭菜餃
厚切豬扒
2023-01-29
$50 (Lunch)
沙嗲湯豬大腸雞絲米線
厚切豬扒