2016-07-04 2876 views
係屯門住左甘耐都唔知何福堂有間德國既小店,從網上得知之後,決定和家人一試。因為一早booked左枱,去到就有位了。店內只有3張4人枱,一張2人枱。如果唔預早訂枱,應該要等。不過店細細感覺仲有親切感,店內只有一位侍應和廚師2個人。2個人都應付到一個小店,勵害👍🏻店內食物種類不算多,反而啤酒種類既比例比食物還多,不過我覺得貴精不貴多。食物好味就可以了。西班牙辣肉腸併風乾火腿:$148本人十分喜愛辣肉腸和風乾火腿,所以一定要叫黎試下。辣肉腸同火腿都有質素,無油益味。火腿既脂肪同肉既比例平均,唔會食完有舊脂肪咬唔爛。入口散發出陣陣甘香,滿室的油香,火腿入口不死鹹,不嗆鼻。墨西哥香蔥芝士薄餅:$88店員推薦我地試依款招牌菜,果然無推薦錯。薄餅入面有濃濃既芝士加香蔥,食既時候,再沾上鷹咀豆醬食,薄餅烘得外脆內軟,一口氣吃了3件,都唔會覺得肥膩同滯。好吃👍🏻德國超級香腸併盤:$158有4種不同種類既香腸,煎得好juicy,配上薯條,薯條炸得好香口,外脆內軟,沾上茄汁食簡直一流。仲有少量酸菜配送,食到膩既時候,可以吃點酸菜減低肥膩感。德國咸豬手配酸菜及薯仔沙律:$175咸豬手唔會太咸,肉如果可以再淋身
係屯門住左甘耐都唔知何福堂有間德國既小店,
從網上得知之後,決定和家人一試。
因為一早booked左枱,去到就有位了。
店內只有3張4人枱,一張2人枱。
如果唔預早訂枱,應該要等。
不過店細細感覺仲有親切感,
店內只有一位侍應廚師2個人。
2個人都應付到一個小店,勵害👍🏻
店內食物種類不算多,反而啤酒種類既
比例比食物還多,不過我覺得貴精不貴多。
食物好味就可以了。
西班牙辣肉腸併風乾火腿:$148
本人十分喜愛辣肉腸和風乾火腿,所以一定要叫黎試下。
辣肉腸同火腿都有質素,無油益味。
火腿既脂肪同肉既比例平均,
唔會食完有舊脂肪咬唔爛。
入口散發出陣陣甘香,滿室的油香,
火腿入口不死鹹,不嗆鼻。
墨西哥香蔥芝士薄餅:$88
店員推薦我地試依款招牌菜,
果然無推薦錯。
薄餅入面有濃濃既芝士加香蔥,
食既時候,再沾上鷹咀豆醬食,
薄餅烘得外脆內軟,一口氣吃了3件,
都唔會覺得肥膩同滯。好吃👍🏻
德國超級香腸併盤:$158
有4種不同種類既香腸,煎得好juicy,
配上薯條,薯條炸得好香口,
外脆內軟,沾上茄汁食簡直一流。
仲有少量酸菜配送,食到膩既時候,
可以吃點酸菜減低肥膩感。
德國咸豬手配酸菜及薯仔沙律:$175
咸豬手唔會太咸,肉如果可以再淋身少少就好,皮都烤得好脆。食依個咸豬手再配上一杯啤酒,正。
Fusrtenberg Hell: $62
食德國菜點可以唔點啤酒飲,
夠麥味,唔會太苦👍🏻
會再支持同幫襯的小店,食品質素不錯,
價錢比起大型德國連鎖店平,
雖然不是盡善盡美,但係屯門這個社區
可以食到此質素的德國菜,已經好驚喜同滿足
2016-07-01