2012-05-02 732 views
這是第一次到沙角邨品嘗真正的田乳鴿,大熱天時入到去其實唔係話好熱,正在豫疑入唔入之際,老闆好熱誠咁衝出黎咁招待我哋入去坐,重話入面有冷氣位添……哈哈!咁我哋就好放心咁入去坐底左,嘩!冷氣位部份真係坐無虛席。一坐底就梗係叫左2隻沙田乳鴿先啦,另外重叫左椒鹽鮮魷、蝦醬炒通菜、豉椒炒花甲、黃金蝦 and 鮮豬潤啫啫雞煲。首先係碟椒鹽鮮魷黎先,表面個脆漿一啲都唔厚重好香疍香味,個鮮魷啱啱熟所以好林好鮮味,正呀!跟住主角出場…沙田乳鴿黎到,大家二話不說咁用手拎住食,個皮好脆啲肉又嫩就連啲骨都係軟架,味道不太鹹,贊呀!講番個豉椒炒花甲同黃金蝦味道都幾好,又唔會太過鹹,黃金蝦啲鹹疍黃 texture 唔會太過漿住個口,而且好均勻咁分佈响隻蝦庶。但係個鮮豬潤啫啫雞煲就差左,個雞同豬潤就鞋左,但反而啲配料干蔥同洋蔥就好好味。最開心就係飲左支裝芬達橙汁,真係好飲過罐裝好多!至於服務都OK 但係就係唔係咁夠人手,叫飯同飲品就要等啲樓面阿姐行過先叫到,不過全香港啲大排檔都係咁,所以都慣哂。下次路過都會再試其他菜式。
這是第一次到沙角邨品嘗真正的田乳鴿
好好味的乳鴿
椒鹽鮮魷

Other Info. : 泊車好方便,就泊入沙角邨或者鄰近的乙明邨就得。
2012-05-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
好好味的乳鴿
椒鹽鮮魷
  • 椒鹽鮮魷,乳鴿,支裝芬達橙汁