2024-11-03 499 views
Butlery 📍沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期4樓479 A號舖地點非常方便,沙田站A3出口已經到達今日好彩我早到唔需要等位,平時見到排晒長龍,今日就真係要來試吓,入面環境寬敞,燈光光猛,主要以橙色燈光為主,裝修有古典英倫風格,坐得舒服🫶🏻是日餐湯甘筍湯餐湯熱辣辣,非常香濃嘅紅蘿蔔味道,入口夠哂Creamy,又暖胃🫶🏻Sesame salmon and kale salad 輕煎芝麻三文魚,雜沙律菜甘藍葉藜麥,小蘿蔔,青蘋果,青瓜油醋汁$125沙律菜非常新鮮,上面仲有煎咗嘅芝麻三文魚非常厚身,又夠鮮甜,沙律菜配埋藜麥加油醋汁一齊入口,非常清新開胃🫶🏻White wine mussels $79藍青口白酒,蒜蓉小茴香忌廉多士藍青口非常鮮甜仲有海水味,細細隻,但是肉質非常飽滿鮮嫩醬汁奶油味道十足,冇Massage嘅,我咪又要出去Massage囉不用調味料也食到他的鮮甜味,每一啖都充滿着白酒同蒜蓉嘅香味,食完之後充滿忌廉嘅醬汁放在香脆嘅麵包一齊咬, creamy 又好味🫶🏻Madame croque $129煙火雞金巴利汁蛋黃醬,瑞士芝士, Parmesan  芝士,煎蛋沙律,最意
地點非常方便,沙田站A3出口已經到達

🫶🏻是日餐湯甘筍湯

🫶🏻White wine mussels $79
藍青口白酒,蒜蓉小茴香忌廉多士

🫶🏻Madame croque $129
煙火雞金巴利汁蛋黃醬,瑞士芝士, Parmesan  芝士,煎蛋沙律,最意想不到就係個醬汁,蛋黃醬非常香濃,上面有一隻煎得好靚嘅煎蛋,跟麵包一齊吃下非常有口感,夠晒特別,又夠口感,旁邊仲放有一些沙律菜,嫩綠色,夠晒新鮮,非常健康