3 day(s) ago 0 views
今晚去左沙田食Bultery上次就朋友請,今次就到我請啦。有質素既餐廳,回頭幫襯好正常。menu多野揀,兩個人既話,兩個main再小食又得,加埋pancake又得。我地就兩樣都加哂,最後食到好飽。Caesar Salad近排食出街野都算食得多,所以我就叫左個Caesar Salad,清清地得黎又唔想咁寡。沙律份量正常,煙肉碎、麵包粒、芝士粉,要有既野都有佢地做得唔錯既係平衡,所以材料,醬汁都係岩岩好,唔會有邊樣多左少左,食得舒服。MO Burger上一次黎食冇叫burger,今次朋友話要試,咁就岩啦,我都想食。MO burger冇煙肉,有炒焦糖洋蔥蘑菇。包厚但鬆軟,牛油味香,烤到焦脆,唔會dry漢堡煎到好香口,雖然唔係爆哂汁,但都係唔會dry。配香甜既焦糖洋蔥蘑菇同埋其他配料醬汁,overall做得唔錯。Sour cream works Chip食burger點可以唔配薯條。我地就叫左呢款sour cream既薯條,佢仲有埋少少蕃茄莎莎同牛油果醬薯條岩岩炸起,外香脆內軟綿。Sour cream量足,又夠稠身,加埋牛油果同蕃茄莎莎,又香濃又fresh。Calamari Squid Ink
今晚去左沙田食Bultery

Caesar Salad

MO Burger

Sour cream works Chip

Calamari Squid Ink Pasta
之前喺度食過既意粉都相當唔錯,今次就大膽d試下墨魚墨汁意粉。意粉汁香濃,配埋al dente既墨汁意粉,煙韌得黎又唔會食到腥味

魷魚爽彈又有鮮味,配埋蕃茄莎莎,稍稍平衡番個醬。原本怕食墨汁意粉既,都值得一試。

Matcha Cream Pancake
佢地既疏乎厘pancake我都食過幾隻味,好簡單,如果整得唔好食,就唔會次次黎都叫。口感鬆軟入口即化係基本,今次揀左抹茶味,pancake上有一層濃厚抹茶cream

配左抹茶cream、紅豆蓉同綠茶蕨餅,有抹茶香得黎,抹茶個少少苦味同紅豆蓉既甜平衡到,再加埋pancake就岩岩好。

次次黎都食到好飽。野食味道唔錯同份量又夠,坐得舒服,服務質素又好。想一餐食哂正餐加甜品既,黎呢度就perfect。