2023-07-05
又黎沙田開飯, 諗左一陣, 突然想食日本野, 醒起沙田中心有間新開張日本餐廳,又未試過,變來試下, 原來佢係壽司郎居酒屋, 今晚6點半就到餐廳, 門口唔駛排隊,我就直接入去餐廳, 一入到去餐廳員工唔知係度做咩, 冇人理我, 跟住有位員工行過黎, 我就話兩位,佢都依然冇表示我可以入座, 但我見入面好多位, 等了等, 第2位員工先帶我入座,睇黎佢地帶位安排要快小小, 唔好晚飯時候又唔係話好多食客, 都咁慢, 有待改善.一坐底就提醒客人用膳時間為100分鐘,ok, 明白的.睇完餐牌好似好多野可以點, 但又唔知點咩好,冇咩話特別推介既食物, 決定點特約盛合, 貪佢有幾樣魚生壽司, 唔駛諗, 咩都可以試下味道想講一講, 豉油好咸, 壽司一點豉油, 蓋過了新鮮魚生味, 本人就唔太喜歡日本壽司豉油太咸, 魚生都新鮮既, 但就冇咩特別驚喜, 其他地方都食到之後叫了天婦羅卷, 紫菜好食, 但又天婦羅蝦比較多粉, 琳哂, 都係一般見隔離枱叫了油漬三文魚, 加了芝麻, 第一次食, 食落覺得好油, 我個人麻麻地, 就咁魚生好啲再黎叫三款魚生壽司, 感覺都ok ga整體而言, 普普通通, 又唔係抵食
一坐底就提醒客人用膳時間為100分鐘,
ok, 明白的.
睇完餐牌好似好多野可以點, 但又唔知點咩好,
想講一講, 豉油好咸, 壽司一點豉油, 蓋過了新鮮魚生味,
本人就唔太喜歡日本壽司豉油太咸,
魚生都新鮮既, 但就冇咩特別驚喜, 其他地方都食到
再黎叫三款魚生壽司, 感覺都ok ga
整體而言, 普普通通, 又唔係抵食