2015-04-10 1494 views
沙田罕有抵食美味意菜 - M3 ItalianHappy Thursday梗係食好尐,到了這間在河畔的意菜M3 Italian。開業好似已三四個月,每晚經過均見有人等位,今日晚了點收工,難得有位即試試。第一次食滿懷希望,見到餐牌有這個星期一至四推出的二人餐,睇落份量真係抵食夾大件,$388兩位,便點來一試。前菜有好幾樣,凱撒沙律,足料,芝士是現刨的,講究。意式單骨雞翼,炸得香口亦入味。三文魚配蜜糖芥茉子汁,酸酸地很開胃。手造麵包,鬆軟有麵粉香,與陳醋很配合。再飲埋個足料南瓜餐湯,吃完前菜老實已半飽。主菜六選一,點了六成熟西冷牛扒,烤得恰到好處。牛扒雖不是什麼靚貨,但吃落也算合格,下次想試西班牙燒乳豬。兩個人分享完牛扒之後仲有一個大薄餅,又有五選一,我們點了牛肝菌Pizza﹐芝士濃厚菌味芳醇,批底香脆得不得了,即叫即焗熱辣辣極美味。最後仲有意粉五選一,要了卡邦尼,醬汁濃稠意粉煙韌,大滿足!真正挑戰二人大胃王,前菜、主菜、意粉仲有Pizza、樣樣都極美味,又平又抵食,我地兩個歐陸身型最後都即場清哂,但見不少情侶都打包就知份量十足,我覺得呢個餐可三至四人share再叫多一兩個海鮮都一樣夠食。
沙田罕有抵食美味意菜 - M3 Italian
M3 Italian
二人餐
凱撒沙律
前菜有好幾樣,凱撒沙律,足料,芝士是現刨的,講究。
意式炸雞翼
意式單骨雞翼,炸得香口亦入味。
三文魚
三文魚配蜜糖芥茉子汁,酸酸地很開胃。
手造麵包
手造麵包,鬆軟有麵粉香,與陳醋很配合。
南瓜濃湯
再飲埋個足料南瓜餐湯,吃完前菜老實已半飽。
主菜牛扒
主菜六選一,點了六成熟西冷牛扒,烤得恰到好處。
6成熟剛好
牛扒雖不是什麼靚貨,但吃落也算合格,下次想試西班牙燒乳豬。
牛肝菌Pizza
卡邦尼意粉
最後仲有意粉五選一,要了卡邦尼,醬汁濃稠意粉煙韌,大滿足!
紅酒$38
環境也不錯,紅酒$38杯,慶祝生日紀念日之選,真心推介,會再來幫趁!
小弟FB: smallsmallsmalllin
2015-04-02
$280 (Dinner)
卡邦尼意粉
6成熟剛好