2022-05-24 106 views
好耐好耐都冇去打邊爐啦,邊爐隱又起啦,我地又去左性價比高的牛大人打邊爐,原來沙田以家新開了牛大人,依然都係超多人,好彩我地一早係網上預約。我地點左「澳洲極上和牛」,可以任食靚牛,而且每人贈送澳洲M9和牛牛丸湯底有十款款擇阿嬤養生濃湯鍋湯底足料,味道濃郁,飲落鮮甜,而且湯底亦加了薑片,食完暖笠笠。澳洲M9和牛牛丸必食,爆多汁,和牛牛丸牛味濃郁,好彈牙澳洲和牛M5牛肩卷和安格斯牛小排,牛魔王既我地,每次都會必點,牛味濃郁,脂肪平均,又有肉汁,兩款都一樣好軟腍,我地encore 左好多次牛大人除左有靚牛之外,其他台灣特色配料,小食都一樣好高水準士林鹽酥雞、真豬小香腸、台式蛋餃、台式蝦餃、福建燕餃、澎湖花枝漿味道都好出色海鮮方面我推介鮮甜海蝦和沙白,沙白處理得好好,沒有沙,食落鮮甜,而鮮甜海蝦爽口彈牙。自助吧都有多款丸類、麵類、蔬菜類多款選擇,另外亦有滷肉飯,好想食,但真係飽到上心口食唔落,下次一定要食。打完邊爐,留肚食返杯MOVENPICK 雪糕,最後飽到上心口,捧住個肚走,好滿足。

湯底有十款款擇
阿嬤養生濃湯鍋

澳洲M9和牛牛丸必食,爆多汁,和牛牛丸牛味濃郁,好彈牙

牛大人除左有靚牛之外,其他台灣特色配料,小食都一樣好高水準