2022-11-01
沙田都食到牛大人啦自從東鐵過海段通車之後,我地港島人入新界搵朋友都方便左好多,今日同朋友行新城市廣場睇Bath and Body Works之後去左偉華中心食牛大人食火鍋放題,揀左個暖笠笠既薑母鴨鍋帝王食補薑母鴨鍋採用精選土番鴨,放入加了老薑、馬蹄、當歸等藥材的湯底中熬製,獨特中藥秘方配上香濃而不油膩的鴨肉,湯底滋補而不燥熱,秋冬必選牛肉類牛肉推介大家必試安格斯牛小排、封門柳、安格斯一口牛肉粒、澳洲M5牛肩卷,一次過叫多幾盤回本,牛魔王必食,另外設有多款特色火鍋配料,連台灣既豬血糕都有,平時好少會食到呢啲,難得放題任食當然要試下啦飲品及甜品淨係飲品都有四大個雪櫃擺放唔同種類既飲品,我每次黎到都會飲佢地既冷泡茶,可以中和牛肉既油脂無咁heavy,last order個陣店員會比甜品紙你揀芋圓甜品定係雪糕,我就梗係揀佢地既芋圓甜品啦,好滿足的一餐
帝王食補薑母鴨鍋
牛肉類