2023-02-21
科學園有好多餐廳都有露天座位,可以同狗狗用膳。今次嚟呢間bookmark咗好耐既中菜館食晚飯🍚,上網睇佢地既點心造型好可愛,吸引咗我地嚟!室外露天座位寬敞,坐得舒適。對住湖邊食嘢,十分寫意!爆汁乳鴿上枱聞到香噴噴,食落外皮香脆,肉質嫩滑多汁🤤!滷水豆腐滷水汁豆腐帶有酒香味,非常香滑。酒香牛舌牛舌切條狀🐮,厚切好有口感,酒味較濃。小豬嘜 叉燒餡豬仔造型好可愛🐷,包蒸完軟滑剛好,入面係甜甜地肥瘦適中嘅叉燒餡。農場燒鵝燒鵝外皮燒到香脆,肉質飽滿多汁,沾埋酸梅醬食,好好食阿🤩!氣鍋雞燉湯將湯倒入茶壺,用小茶杯一口一口飲,感覺優雅。一飲落去,飲到好香濃雞肉同鮮甜既椰子味🐥🥥,飲完成個人暖笠笠。避風塘軟殼蟹軟殼蟹酥脆配埋香脆惹味嘅炸蒜同辣椒,好食!三蝦豆苗豆苗翠綠鮮嫩,加埋蝦乾、蝦米同櫻花蝦一齊炒,食到三款蝦乾嘅香味🦐。農仔荷葉飯飯粒粒粒分明,吸收哂荷葉既香味,仲有雞肉、蝦米同冬菇,好足料👍🏻!貓山王榴槤切開既榴槤造型整得好真,有榴槤香味。牛榛仔 朱古力流心牛牛造型既朱古力流心包🐮,打開入面朱古力漿即刻流出嚟😍菊花潽洱 桂花烏龍茶味清香,好啱解膩🍵~食物質素:🧸🧸🧸🧸🧸環境:🧸🧸🧸🧸🧸性價比:🧸🧸
室外露天座位寬敞,坐得舒適。對住湖邊食嘢,十分寫意!
爆汁乳鴿
上枱聞到香噴噴,食落外皮香脆,肉質嫩滑多汁
🤤!
滷水豆腐
滷水汁豆腐帶有酒香味,非常香滑。
酒香牛舌
牛舌切條狀🐮,厚切好有口感,酒味較濃。
小豬嘜 叉燒餡
農場燒鵝
燒鵝外皮燒到香脆,肉質飽滿多汁,沾埋酸梅醬食,好好食阿🤩!
氣鍋雞燉湯
避風塘軟殼蟹
軟殼蟹酥脆配埋香脆惹味嘅炸蒜同辣椒,好食!
三蝦豆苗
農仔荷葉飯
貓山王榴槤
切開既榴槤造型整得好真,有榴槤香味。
牛榛仔 朱古力流心
牛牛造型既朱古力流心包🐮,打開入面朱古力漿即刻流出嚟😍
菊花潽洱 桂花烏龍
茶味清香,好啱解膩🍵~
食物質素:🧸🧸🧸🧸🧸
環境:🧸🧸🧸🧸🧸
性價比:🧸🧸🧸🧸🧸
泊車:科學園第二期停車場
📍農 (沙田)
沙田白石角香港科學園第二期科技大道西10號浚湖樓地下S041A號舖