2023-08-28 22 views
今日住油塘嘅朋友帶我哋去鯉魚門玩,玩完之後去佢屋企參觀,之後佢帶咗我落樓下食晚飯。這間茶餐廳環境都算幾乾淨同過晚。我哋點咗三個小菜一齊share食。沙薑雞半隻$128 隻雞熱辣辣,好多沙薑雞汁浸住,啲雞肉幾有雞味,肉質唔韌又唔太淋,沙薑雞汁幾咸香,佐飯一流。鳳梨生炒骨$98熱辣辣,生炒骨仲係外脆內軟,酸甜汁調校得剛剛好,加埋鮮甜菠蘿好醒胃,惹味。D排骨嘅肉都好多,唔會淨係得嚿骨,唔係太肥,肉質都算鬆化。菜心炒牛肉$88份量都幾大,好多牛肉,大大塊,炒得好有鑊氣,菜心都新鮮青綠。總括而言,,呢間食小菜都唔錯,仲有啲套餐好似都幾抵食,下次同朋友可以再試吓。

沙薑雞半隻$128

鳳梨生炒骨$98