今日放工去左油麻地一間靚靚cafe到打卡食好西,係地鐵站出閘5分鐘內到,好方便。龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128好signature嘅一道菜,好似餐廳入面好多人都叫左呢個野食。上枱個陣張龍蝦湯同烏冬分開左,你自己想加幾多湯就加幾多,同埋咁樣上枱之前唔會一直浸住個烏冬,唔會搞到個烏冬淋曬,食落口個陣仲好有口感。至於材料都好豐富,同埋個龍蝦湯好重味,感覺上會鹹少少,不過都唔錯嘅。味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉 $128扁意粉好Al dente,每一淡都充滿左蟹嘅野,好爽,好足料!而且意料份量都好夠,男朋友食都好夠飽。胡麻醬秋葵 $48秋葵應有嘅水準,最重要係冷盤,夏天食真係一流!Matcha Latte $45唔錯,Matcha味都好夠,不過奶味差左小小。Chocolate $37朱古力味好香好好飲。Overall黎講,打卡真係好正,入店整體個感覺都好舒服,而且餐廳係pet friendly,當日食飯都有狗隻同場。

龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128
味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉
味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉 $128
胡麻醬秋葵
胡麻醬秋葵 $48
秋葵應有嘅水準,最重要係冷盤,夏天食真係一流!
Matcha Latte $45
唔錯,Matcha味都好夠,不過奶味差左小小。
Chocolate $37
朱古力味好香好好飲。

2021-07-22
味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉