2022-04-22 14 views
彌敦道油麻地段有種繁忙鬧市中嘅民生休閑味。喺眾坊街中華書局旁嘅咖啡簡餐店-不籽是咖啡,就正正富有依種休閑感。佢店外有位置可以呼吸,店內有二人梳化位,望窗bar枱位或者中間大枱位,各自有不同氣氛。午餐有多種選擇我見好多人都會點佢地個烏冬,我又試吓先。上枱見佢有一大木碗烏冬,鋪滿大蝦牛油果同埋海鮮等。另外再有一銅壺裝住龍蝦湯。湯比較清但又有好香蝦味。另外點左一道蟹三味-味噌蟹醬蟹肉蟹子扁意粉,蟹嘅鮮味同蟹子嘅脆口令扁意粉口感同味道都好豐富。喺咁休閑嘅地方,當然想座多陣,我地點咗小食-黑松露忌廉芝士薯條,唔只個沾醬有黑松露,薯條上面都係滿滿嘅黑松露。一個午後,一壺玫瑰茉莉花茶,看看街景,聊東聊西,過一段慵懶的時光。看著夢幻的飛馬拉花圖案,嘗一口香滑咖啡,完來這就是不只是咖啡
彌敦道油麻地段有種繁忙鬧市中嘅民生休閑味。

午餐有多種選擇

• 龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬