2024-04-17
“RaRe Restaurant 紅館” 由法國藍帶主廚,最近餐廳在中環重開💙法式餐廳,位於中環中心地帶,地鐵出口步行幾分鐘就到餐廳😎除了有優雅座位及裝修,更設有戶外座位,十分舒適,可以同朋友慢慢享受法國餐🇫🇷六道菜晚市二人套餐 $699 (限時推廣)第一道菜🥙巴馬火腿沙律鹹度適中既巴馬火腿伴沙律菜,是火箭菜、橄欖同蕃茄仔,淋上橄欖油同香醋🇦🇺澳洲M8和牛他他將和牛特別調味放上法包多士,以橄欖伴碟,味道清新第二道菜🥣新鮮黑松露蘑菇忌廉湯一片片既松露鋪面係香濃蘑菇湯上面,湯入面仲有粒粒蘑菇,湯係較濃稠😋第三道菜🦐蒜茸辣椒海蝦扁意麵蒜蓉爆炒辣椒扁意粉🌶️,炒到意粉乾身,加少許既辣椒提升蝦既鮮味第四道菜🦆紅館姜母鴨大鴨髀伴香滑薯蓉🥔,碟邊仲有少少既糖漿拉花,食起上黎沾少少中和左鹹既味,味道特別,而且鴨髀肉厚實,啖啖肉😋🍷紅酒燴牛面頰肉伴薯蓉牛面頰肉軟腍無比伴綿綿牛油薯蓉🧈,加埋香濃既汁,真係100分👏🏻第五道菜🥭芒果拿破崙香甜芒果,鬆脆既酥皮,兩層都有滿滿既吉士醬加芒果醬同果肉🍓鮮果芝士撻新鮮士多啤梨,撻皮都係好鬆脆,甜度岩岩好唔會覺得好漏😋第六道菜☕️咖啡或茶Flat whiteMatcha
六道菜晚市二人套餐 $699 (限時推廣)
第一道菜
🥙巴馬火腿沙律
🇦🇺澳洲M8和牛他他
將和牛特別調味放上法包多士,以橄欖伴碟,味道清新
第二道菜
🦆紅館姜母鴨
🍷紅酒燴牛面頰肉伴薯蓉
第五道菜
🥭芒果拿破崙
香甜芒果,鬆脆既酥皮,兩層都有滿滿既吉士醬加芒果醬同果肉
🍓鮮果芝士撻
新鮮士多啤梨,撻皮都係好鬆脆,甜度岩岩好唔會覺得好漏😋
第六道菜
☕️咖啡或茶
Flat white
Matcha Expresso Fusion
📍 紅館 (中環)
🗺️ 中環干諾道中50號地下B號舖