2023-07-14
好彩早少少12:45到🤣門口已經要排隊,我諗主要係因為佢嘅lunch set真係好抵食💛舖頭環境舒服乾淨,有一種法國🇫🇷小浪漫感覺,係啲枱迫咗少少😝香煎盲槽魚外皮焦脆甘香,入面嘅魚肉仲可以keep住嫩滑多汁,配菜有薯仔蘆筍,柚子亦相當開胃,我最欣賞就係佢嘅刁草荷蘭汁,每一啖魚肉配合酸酸甜甜嘅調味汁令魚肉嘅味道再提升。法式漢堡配薯條首先係有海量薯條,口感好脆身炸到金黃色完全唔油膩,漢堡就採用優質牛肉製成,叫咗七成熟,肉汁口感未去到咬落去有肉汁,但層次豐富配合入面車打芝士,焦糖洋蔥刺激味蕾,煙燻辣椒沙律醬味道濃郁,其他材料有蕃茄&生菜。芒果tiramisu招牌甜品份量非常足夠,芒果當做非常香甜🥭甜品係偏濕身,口感細滑少少偏甜,食完正餐之後我覺得兩個人share到得😆法式蛋白霜檸檬撻上層嘅蛋白cream一啲都唔膩,仲有淡淡嘅奶香,同中間嘅檸檬酸甜感覺中和,好啱唔鍾意太甜既女仕😆另外好欣賞佢下層紮實嘅檸檬批底,不過可能我哋放咗一陣,如果再雪硬少少口感會再好食😋
香煎盲槽魚
法式漢堡配薯條