2023-01-02 244 views
入到餐廳已經覺得成個環境好靚,個場超級多花花草草,啱晒一啲鍾意小清新風格嘅人去打卡。今次我同朋友兩個人就揀咗一個二人set, 當中包括兩個前菜,兩個小食同兩個主菜。前菜方面我哋就揀咗Toast 同埋Pani Puri,Toast 係一埋多士上面有啲羊奶芝士同埋烤提子。雖然份量只有一啖,但係味道嘅層次都好豐富,先入口有提子嘅酸甜,然後就有濃郁嘅羊奶香,再加埋脆身嘅多士底,食落十分開胃。之後Pani Puri本身係印度常見的一種街頭小吃,但係今次入邊就唔係放薯仔泥,而係放咗一啲忌廉蟹肉,話就話忌廉蟹肉其實只係沙律醬撈蟹肉多啲,面頭啲青瓜絲都好清爽,成個配搭都好特別。至於小食方面我哋就叫咗蛋餅同埋一個老乾媽牛肉撻,蛋餅好明顯見到入邊有啲菠菜,蛋餅煎得好焦香,同埋佢口感唔係一啲實心嘅口感,而係好輕盈嘅感覺,加埋啲沙律菜,一啖接一啖就好快食完。另一個就係老乾媽牛肉撻,撻底係普通蛋撻嘅牛油撻底,上面係一啲吵得好香嘅牛肉加埋一啲酸酸地嘅洋蔥,成個配搭都好神奇,酸酸地辣辣地食落都好惹味。相較之下主菜就顯得遜色好多,首先個牛扒係三成熟嘅西冷,冇乜特別嘅記憶點,純粹就係覺得隔離嘅炸薯條好好食。之後個蘑菇汁

相較之下主菜就顯得遜色好多,首先個牛扒係三成熟嘅西冷,冇乜特別嘅記憶點,純粹就係覺得隔離嘅炸薯條好好食。之後個蘑菇汁意式雲吞真係有啲普通,係雲吞入邊包住啲冇乜味嘅芝士然後出邊就有蘑菇汁,普通到我應該唔會再嗌。整體嚟講服務態度都非常之好,前菜同小菜都好好食,唯獨是主菜可以再加強吓,哈哈!