2024-04-27
今日day off 去銅鑼灣按個摩之後約咗friend 食嘢,行吓行吓,喺皇室堡俾我見到呢一間好靚嘅餐廳,法式風情,忍唔住要試吓🤪🤪黑白色格仔地板好有懷舊feel ,同場加映法文情歌同埋黑白舊電影,超正😬😬😬芒着攤牌糾結咗好耐,因為樣樣都想食,可惜今次得兩個人唔可以叫太多,經過waiter嘅真誠推介,我哋決定叫三款招牌菜🫶🏻🫶🏻第一樣係crab cake 🦀🦀🦀🦀蟹肉勁多,擺盤超靚,放到上嚟嘅時候我哋兩個都唔捨得食,欣賞咗好耐😆😆😆 佢配一個酸酸地嘅沙律汁,撈埋啲沙律菜個balance好好🤩🤩第二樣係白汁燴雞🐔🐣初時以為只係幾件,點知有四大件,仲有好多薯仔、大啡菇、洋蔥,再配埋$4香脆嘅法國麵包,大滿足🥰🥰🥰🥰最後一樣就係紅酒燴牛仔肉risotto 牛仔肉炆到好腍,啲飯軟硬程度剛剛好,又Juicy,真係食到舔舔脷 🤪🤪🤪份量太足,想叫多個甜品都唔得,下次再嚟🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
第一樣係crab cake 🦀🦀🦀🦀
第二樣係白汁燴雞🐔🐣
最後一樣就係紅酒燴牛仔肉risotto
份量太足,想叫多個甜品都唔得,下次再嚟🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻