2017-08-15 4297 views
位於天后既Jacky’s kitchen, 環境舒適,地點唔太就腳,不過中意周圍食既又點會介意 . 呢度既老闆+主廚以前喺半島酒店做, 門口都貼左好多相呢~ 見到有set dinner 都好豐富, 有salad , soup, third course ,main course ,dessert , tea or coffee .3百幾蚊起都幾多選擇 . 不過我地食唔到咁多最後揀左散點先來扒帶子配田園沙律, 帶子係L SIZE , 配埋沙律少少生果加黑醋,好fresh 店員奉上牛油多士,所以點左個南瓜蟹肉湯, 除左bend左既南瓜仲有d切粒既,比較有口感main course 點左french style roasted duck confit 同埋 Sea Bass fillet 油鴨脾, 皮鬆脆肉嫩, 香口唔油膩 , 值得一讚海鱸柳加左薑絲,有少少中式感覺, 肉厚味鮮 伴碟都唔馬虎, 瓜菜有少少切花, 有2件薯仔,加左酸忌廉煙肉碎,好似食緊焗薯咁 . 最後點左龍蝦汁大蝦意粉 , 龍蝦味濃,大蝦開少少邊但無去蝦腸, 扣左少少分啦.  整體唔錯, 會再去, 下次要試吓乳豬先

呢度既老闆+主廚以前喺半島酒店做, 門口都貼左好多相呢~

French style roasted duck confit

油鴨脾, 皮鬆脆肉嫩, 香口唔油膩 , 值得一讚

海鱸柳加左薑絲,有少少中式感覺, 肉厚味鮮

整體唔錯, 會再去, 下次要試吓乳豬先
2017-08-13