2024-10-06 530 views
小朋友返咗學,又係同朋友 happy gathering 嘅時候👭!!去咗沙田新城市廣場嘅 Butlery 🍴,店面係法國風設計,感覺幾舒服。Lunch Menu 都幾多選擇,我們揀咗「安格斯牛肉、燒燈龍椒、煎牛奶芝士、巴馬火腿漢堡配薯條」 + 「燒春雞配蘋果忌廉意大利飯」。套餐有主菜、湯/沙律🥗、餐飲,當日係菇蘑湯 和 紅菜頭沙律。朋友好鍾意呢度嘅「三重芝士薯條」,所以我哋有另外加點。薯條剛炸起,好香脆!芝士溶哂喺薯條上面,芝味濃郁,好惹味。「巴馬火腿漢堡配薯條」 嘅賣相好靚,漢堡包🍔脹卜卜,包皮軟熟,帶少少煙韌,漢堡好厚身,加埋Parma Ham、生菜🥬、蕃茄片🍅,咬落去味道同口感都好豐富、好juicy。加上剛炸起嘅薯條,真係好好味😋! 「燒春雞配蘋果忌廉意大利飯」 也很不錯,Risotto 加咗蘋果粒燴煮,減低了creamy 嘅黏膩感,而且增加咗少少甜味。燒春雞🍗 外皮烤得香脆,肉質嫩滑,又入味,蘸醬汁同吃,好味!本來想試埋 Pancake,可惜太飽,留待下次啦!

本來想試埋 Pancake,可惜太飽,留待下次啦!
2024-09-25
$100 (Lunch)