2020-10-25 665 views
喺中環search💛店,搵到呢度。一心去食呢個三色茶漬飯,以解思鄉之愁😅星期日,一點到唔使等。小店就冇得講咩環境啦,一定同隔離枱好近,不過💛就值得支持,而且食物質素真係OK喎。以一個唔食蠔嘅人來講我覺得都唔錯,三文魚子配蠔配蟹肉個配搭幾好,嗰三隻蠔都好大隻,茶漬配料味道都幾似喺日本食嗰啲。因為我要等埋個朋友嚟,碗飯等咗15 mins先食所以覺得已經唔太熱,所以要即刻食先最好食。同埋食完真係超飽囉,唔係餓就唔好嗌啦。嗌咗個仙草豆漿,涼粉加豆漿嘅味囉,唔會太甜,但飲到最後啲涼粉就唔係好食到,但係如果佢唔係用膠杯我會更加欣賞。飲管係紙嘅就非常好。有一個扣分位就係出邊有啲垃圾水味傳到入舖頭裏面,我唔係坐最出都聞到。

同埋食完真係超飽囉,唔係餓就唔好嗌啦。

三色茶漬飯
三色茶漬飯