2018-10-07
銅鑼灣勁多野食,花多眼亂。行過V point ,差唔多全部都西餐同日本野, 點知見到開左間泰菜,選擇好多甘。一入去成間餐廳都好warm 好cozy, 枱同枱之間唔迫,好怕一d 枱好迫,會聽到人地枱講咩!佢有散叫既泰菜,亦可以choose 個串燒半自助餐,串燒係all u can eat, 連啤酒都係all u can drink, 絕對啱哂同frd 狂吹水。我同frd 都choose 左食半自助餐,串燒任食唔駛care佢仲可以如果唔飲啤酒,轉一枝紅酒,我地今次轉左,check 番枝酒外面都買$120 枝,絕對唔係俾d 幾廿蚊cheap 酒如果加$68 仲可以任飲紅白酒,酒鬼可以盡情啦頭盤生蝦刺身一人兩隻,個汁好fresh, 有埋薄荷葉,好正。一路有冰雪住唔怕壞。主菜叫左燒羊架佢個汁甜甜地,好夾。佢有薯仔伴碟,好入味,煮到剛剛好羊架燒到剛剛好,入面剛熟,唔鞋,d 內好軟,好嫩。highly recommend到串燒啦第一round 每樣都叫。豬,牛,雞,雞翼,魷魚魷魚同辣汁食超match.佢d 肉類淹得入味,同食得新鮮,唔係d 淹左好好多日變到林哂。佢沙嗲汁花生味重,配肉食剛剛好。燒青口
如果加$68 仲可以任飲紅白酒,酒鬼可以盡情啦
頭盤
生蝦刺身
一人兩隻,個汁好fresh, 有埋薄荷葉,好正。
一路有冰雪住唔怕壞。
主菜
叫左燒羊架
佢個汁甜甜地,好夾。
佢有薯仔伴碟,好入味,煮到剛剛好
到串燒啦
第一round 每樣都叫。
豬,牛,雞,雞翼,魷魚
魷魚同辣汁食超match.
佢沙嗲汁花生味重,配肉食剛剛好。
燒青口
燒得剛剛好,無燒乾,上面仲有芝士粉。。so good!
燒生蠔
時間要耐小小,因為新鮮燒呀,好fresh,食左半打,燒到有流番d 蠔汁,好正,趁熱食!!!
燒粟米
係超甜粟,上面有小小牛油香。
我同朋友都食到勁飽,飲飽食醉!