2018-07-30 561 views
呢間家庭式小店已經食過幾次㗎啦都係~今晚係因為老媽子話想食泰國菜所以再嚟食嘅!今次三個人黎食啦叫咗五樣嘢食,包括辣豆醬炒通菜、炒貴叼、紅咖喱雞、蒜蓉包、燒雞全翼辣豆醬炒通菜好惹味,好香,小小辣。如果就咁食冇叫到飯嘅話食落就會有啲鹹!🤭🤭🤭炒貴叼:係我鍾意嘅炒貴叼味道,酸酸甜甜好開胃!佢嘅面底係比較幼身,但幼身得黎彈牙的!好味道😋😋😋😋😋旁邊嘅花生碎好香,撈埋落個面一齊食會食到淡淡的花生🥜香味!紅咖喱雞:呢個係今餐最失望嘅一個菜,因為佢成個都好鹹!食第一啖已經覺得好鹹!我哋本身叫呢個咖喱🍛係用黎點蒜蓉包,但係佢太鹹啦!好失望😕😕😕😕😕😕😕😕😕明明我哋上次嚟食嘅時候都唔係咁既😕😕😕蒜蓉包:呢度嘅蒜蓉包係必叫嘅dish!平時係出面食個蒜蓉包通常都係用法包去做嘅,但係呢度嘅蒜蓉包呢...佢係用好似厚多士嘅包去做嘅。佢呢度嘅蒜蓉包出面烤到好香脆,但係個包入面都仲係保持住軟綿綿嘅!佢呢個包係全人手烤出嚟嘅,因為你會見到有工作人員喺門口用個燒烤爐將d包一舊一舊咁慢慢烤出嚟!所以想食呢個包都要用一啲耐性去等下㗎👍🏻👍🏻👍🏻😋😋😋😋😋另外一樣必點嘅菜式就係……燒雞全翼! ! !呢個雞翼同上面個蒜蓉包一樣

明明我哋上次嚟食嘅時候都唔係咁既😕😕😕
另外一樣必點嘅菜式就係……燒雞全翼! ! !
呢個雞翼同上面個蒜蓉包一樣都係用燒烤爐燒出嚟嘅,呢個嘅等候時間會比個蒜蓉包更耐。但係好嘢通常都係要等㗎嘛係咪😘😘
呢隻雞翼咬落去係爆汁架! 好誇張😋😋😋😋😋 而且佢用左香料醃過,所以好香好好味!雞肉仲好滑添👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

今餐都食得算幾豐富,係唯一美中不足嘅就係個紅咖喱雞😕希望下次黎食嘅時候會有所改善啦😄😄😄
2018-07-30
$100 (Dinner)
  • 燒雞全翼
  • 蒜蓉包