2023-12-28 97 views
😆記起上次係度食過泰國菜,成間餐廳都好有特式,佢既風格望上去好放鬆,好舒服,呢間餐廳好大,仲有室外可以選擇,好有外國風情,服務都好好,快手有效率,不過我比較欣賞既係師父既廚藝,好出色!! 酸辣青檸明爐魚⚡️佢既賣相好大方,用一個好特別既樹葉碟形,剛剛好放到成條魚,上面都擺滿晒青檸,呢條海鱸魚非常好食,好鬆軟,啲汁好豐富酸辣青芒絲沙律⚡️今日食咗一款酸辣青芒絲沙律,真係好正😋!芒果絲切得好幼細,口感好爽口🌟,加上個酸酸辣辣嘅醬汁👅,真係食完一啖仲想再食多啖😍!再啖配埋啲蔬菜絲,爽脆同清新,一啖夾喺一齊食嘅話,香甜嘅芒果味🍋同酸辣嘅醬汁交織埋一齊,令味道更加豐富🍽。而且整體唔會太辣,食完之後仲會有個舒暢嘅感覺🌟。依個沙律真係好清爽開胃🐳 下次一定要再嚟食呀😄!冬陰功海鮮湯(小)⚡️嗰日去咗間泰國菜餐廳,食咗碗冬陰功海鮮湯,真係正到爆炸😍!湯底酸酸辣辣🌶,用嘅檸檬草同青檸實腳,一啖嘆落就曬曬哋,好提胃。海鮮料好豐富🦐,有蝦、魷魚同埋魚片,個個都新鮮彈牙👍🏼。特別係啲蝦,食落去嘅時候,仲可以嗅到一種海嘅鮮味,令人一試難忘😊。湯底重有添咗好多泰國特色香草同辣椒🌿,食落去唔單止醒胃,仲有啲咁熱辣嘅感覺,
酸辣青檸明爐魚⚡️
酸辣青芒絲沙律⚡️

冬陰功海鮮湯(小)⚡️
嗰日去咗間泰國菜餐廳,食咗碗冬陰功海鮮湯,真係正到爆炸😍!湯底酸酸辣辣🌶,用嘅檸檬草同青檸實腳,一啖嘆落就曬曬哋,好提胃。海鮮料好豐富🦐,有蝦、魷魚同埋魚片,個個都新鮮彈牙👍🏼。特別係啲蝦,食落去嘅時候,仲可以嗅到一種海嘅鮮味,令人一試難忘😊。湯底重有添咗好多泰國特色香草同辣椒🌿,食落去唔單止醒胃,仲有啲咁熱辣嘅感覺,真係啱晒喺天氣涼啲嘅時候食,可以暖笠笠咁😌。我飲完之後,啲汗水透咗出嚟,個人都覺得輕鬆咗。呢一碗冬陰功海鮮湯,真係食完之後會令人有種幸福嘅感覺👏🏻。落次我一定會再去試其他菜式,但係呢碗湯,絕對係我嘅心水選擇🥣!