2024-11-25 56 views
今晚同老公近近地,去左馬鞍山果邊村屋食晚飯,呢間係新開泰國菜。餐廳係泰國人做主理,環境乾淨,整齊舒服,越夜越多人。餐牌都幾多嘢食,我哋叫左個沙律、湯、燒羊架同炒飯,另外仲叫左啤酒同沙冰。泰式鳳爪沙律:鳳爪無骨爽口,裡面有菜、洋蔥同蕃茄仔等配料,口感清新,辣味十足,越食越辣,幾惹味。冬陰功湯 (小):有兩隻大蝦,蝦肉新鮮結實,另外仲有好多菇,味道酸酸甜甜,唔會太辣,幾好飲。燒羊架:燒得幾靚,好有炭香味道。咬落juicy,好多肉汁,調味啱啱好,點埋旁邊泰式汁仲好食。蝦醬炒飯:豬肉鬆甜甜地,泰國臘腸鹹鹹香香,炒飯粒粒分明,唔會太油,蝦醬味香,裏面有豆同洋蔥等配料,整體味道甜甜地,幾好食。飲品:老公叫咗泰國象啤,呢款啤酒都幾清,唔會太濁,幾好。我就叫左芒果沙冰,用料足,芒果甜,味道濃,唔錯。
餐廳係泰國人做主理,環境乾淨,整齊舒服,越夜越多人。

2024-11-23
Type of Meal