2024-02-08
睇完戲發掘附近有咩好食,被呢間餐廳的裝修吸引到,開頭以為係酒吧,原來係泰國菜🤩大讚店員嘅貼心,我地叫水會詢問想要暖水定凍水。為咗貼合返香港人嘅口味,餸菜仲可以簡小、中或大辣。而且係泰國廚師🧑🍳負責,咁高質素✨份量好多,但價錢非常親民🥹太抵食了吧!💠🈵濕炒蝦泰國空運河粉 $98呢碟一定要比💯分! 見到「空運」就好奇試下幾特別。開頭無抱任何期望,點知一食驚為天人,食到停唔到。上菜已見到河粉色澤半透明,食落口超彈牙,口感QQ地,係香港泰國餐廳從來無食過🥹 成碟仲有好多蔬菜同蝦,大兜到要打包😂💠馬拉盞炒通菜 $68配上辣椒炒得好香,夠晒新鮮惹味,通菜掛汁好入味💠酸辣無骨鳳爪 $68醃得恰到好處,酸酸甜甜嘅醬汁調味好開胃🤤💠泰式生菜包 $78豬肉碎加上唔同香料炒 香辣鮮嫩唔油膩咁大碟只係$78 3-4人食都得 辣度師傅特登調整小辣~❤️💠斑蘭千層糕 $35飯後甜品4件糕都唔同嘅靚靚花紋,好有心機🍀 口感煙韌Q軟,一啲都唔甜💠泰檸茶 $24平時好怕泰式飲品太甜,於是叫少甜。少甜有時飲開會無咩味或太酸。但呢杯味道完全啱啱好~fit晒我口味🍹
💠🈵濕炒蝦泰國空運河粉 $98
💠馬拉盞炒通菜 $68
配上辣椒炒得好香,夠晒新鮮惹味,通菜掛汁好入味
💠酸辣無骨鳳爪 $68
醃得恰到好處,酸酸甜甜嘅醬汁調味好開胃🤤
💠泰式生菜包 $78
豬肉碎加上唔同香料炒 香辣鮮嫩唔油膩