2024-09-01 1089 views
最近好掛住香港嘅binlo!! 即刻上網搵下唔同menu睇下有咩抵食嘅套餐😋。最後,我同朋友決定到牛気用餐。當日下午去到希慎嘅牛気,叫左L4. 澳洲穀飼黑安格斯牛+SRF美國極黑牛放題+海鮮放題,$298一位。餐廳好乾淨,坐得好舒服~ 而且仲見到店員會時常refill 同抹乾淨👍🏻👍🏻。最吸引我嘅係餐廳做緊泰式主題!多款泰式食物例如生菜包肉、無骨鳳爪、豬頸肉沙律等等都任食。最正係仲有好多榴槤食物例如榴槤蛋撻、榴槤炸彈、榴槤巴斯克蛋糕都可以無限品嘗。泰式船麵湯底適逢泰式主題,店員推薦我地試試個船麵湯底,又提醒我地個湯底帶微辣~ 湯底好濃味,香料味十足,用嚟做binlo湯底都幾特別幾夾。SRF美國極黑牛美國極黑牛油脂分佈平均,食落特別嫩滑,軟淋,而且唔膩。澳洲穀飼黑安格斯牛黑安格斯牛就肉味多啲,切嘅厚薄適中,適合用嚟打binlo。特選雞腿肉雞肉大大件,好厚肉,食落好滑。特選豚肉我認為豚肉同船面湯底最夾,兩者唔會過搶,但帶到豬嘅味道得嚟,仲帶到湯底嘅甜味。大蝦蝦好鮮甜,大大隻,食落肉質彈牙。帆立貝帆立貝好大隻,好厚肉,肉質鮮甜。魷魚魷魚夠彈牙,而且好新鮮。炸鮮奶炸鮮奶外脆內軟,鮮甜好滑好甜,

泰式船麵湯底

SRF美國極黑牛
美國極黑牛油脂分佈平均,食落特別嫩滑,軟淋,而且唔膩。

澳洲穀飼黑安格斯牛
黑安格斯牛就肉味多啲,切嘅厚薄適中,適合用嚟打binlo。

特選雞腿肉
雞肉大大件,好厚肉,食落好滑。

特選豚肉

大蝦
蝦好鮮甜,大大隻,食落肉質彈牙。

帆立貝
帆立貝好大隻,好厚肉,肉質鮮甜。

魷魚
魷魚夠彈牙,而且好新鮮。

炸鮮奶
炸鮮奶外脆內軟,鮮甜好滑好甜,奶香味十足。

榴槤蛋撻
啱啱講到有各款榴槤美食品嚐,等我分享下先。榴槤蛋撻塔皮好脆,係曲奇皮。榴槤陷好濃郁。

榴槤巴斯克蛋糕
蛋糕質地好滑,好creamy,芝士味濃郁,又食到榴槤肉。

D24榴槤酥皮撻
L4套餐仲可以任食D24榴槤酥皮撻!酥皮撻好酥脆啊,上面有一球純榴槤肉,好正,味道好濃郁。