2024-08-11
系荃景圍個邊打完羽毛球,去左附近既愉景新城搵晚飯,太肚餓既關係決定去打邊爐!呢間門口望落去以為食泰國菜,原來系泰式邊爐,幾特別!一入門口就需要揀套餐同湯底先,我地揀咗Set B,雞煲+牛板腱火鍋放題餐。Set B,雞煲+牛板腱火鍋放題餐成人90分鐘 $238;120分鐘 $278湯底揀左椰汁雞湯同泰式清雞湯,前者放左啲香葉、香茅,味道會比較酸,後者味道似泰式粉麵既雞湯底,幾岩打邊爐。肉方面叫左牛板腱、卡樂beef、豬豚肉片、酒嫩雞件。卡樂beef名字幾得意,牛味幾濃,牛板腱就大大塊,牛味無卡樂beef既濃,酒嫩雞件煮熟左好嫩,個人推薦! 出面有個自助bar,有啲泰式前菜食同炸物。雞煲細細份幾的骰,我地揀左吾辣,味道吾錯,放左好多蒜頭落去。自助bar仲有啲丸、菜類。飲品款式好多選擇,而且比我想像中好飲,杯杯都好飲!椰島雪香個人推介!佢吾系沙冰,似椰汁飲品,椰汁味好香濃,上面加左啲燕麥。檸檬蘆薈綠茶味道清甜,飲落幾fresh幾解渴,岩晒打邊爐時飲。最後甜品時間!有好多日式甜品,例子班蘭千層糕、椰汁香芋糕、芝士蛋糕、tiramisu 蛋糕、雪糕、雪條等等!
Set B,雞煲+牛板腱火鍋放題餐
成人90分鐘 $238;120分鐘 $278
湯底揀左椰汁雞湯同泰式清雞湯,前者放左啲香葉、香茅,味道會比較酸,後者味道似泰式粉麵既雞湯底,幾岩打邊爐。 肉方面叫左牛板腱、卡樂beef、豬豚肉片、酒嫩雞件。卡樂beef名字幾得意,牛味幾濃,牛板腱就大大塊,牛味無卡樂beef既濃,酒嫩雞件煮熟左好嫩,個人推薦! 出面有個自助bar,有啲泰式前菜食同炸物。
雞煲細細份幾的骰,我地揀左吾辣,味道吾錯,放左好多蒜頭落去。 自助bar仲有啲丸、菜類。 飲品款式好多選擇,而且比我想像中好飲,杯杯都好飲!
椰島雪香
個人推介!佢吾系沙冰,似椰汁飲品,椰汁味好香濃,上面加左啲燕麥。 檸檬蘆薈綠茶
味道清甜,飲落幾fresh幾解渴,岩晒打邊爐時飲。 最後 甜品時間!有好多日式甜品,例子班蘭千層糕、椰汁香芋糕、芝士蛋糕、tiramisu 蛋糕、雪糕、雪條等等!