2024-09-25
👦🏻👧🏻去荃灣愉景新城行街,見到開咗間泰式火鍋放題,泰式設計嘅環境光亮乾淨,坐卡位打邊爐好舒服!有三個級別嘅套餐,我哋揀咗Set B套餐$238,會有一份雞煲同任食五款肉類、泰式小食、火鍋配料等等,同任飲幾款泰式飲品等等。出面自助仲有火鍋配料、炸物、泰式甜品任拎!🐤雞煲嘅辣度自由選擇,雞件份量唔算多,上枱即刻食得,炒得香口入味,肉質夠嫩滑唔錯。🍲湯底有五款選擇,呢度可以免費轉做鴛鴦湯底,沙嗲湯底濃香帶有花生香味,而泰式清湯底清清地感覺冇咁熱氣。🥩肉類有卡樂Beef、豚肉片、酒嫩雞件、牛胸爽同牛板腱。👦🏻👧🏻鐘意肉味香濃嘅牛板腱同滑溜溜有酒香味嘅雞件😍!🍗小食有串燒牛/雞/豬、薄餅、豬頸肉、泰式豬手、炸墨魚丸、炸魚餅、炸貢丸等等。燒豬頸肉質地爽口又腍滑,油香可口。三款串燒肉質都滑嫩唔鞋口,配上香濃嘅沙嗲醬汁唔錯。🥬火鍋除咗有出面嘅自助區蔬菜類,仲可以order烏冬、白菜餃、韭菜餃、墨魚滑、蝦滑等等嘅配料。🧋飲品方面有梳打飲品、綠茶飲品、港式飲品同泰式飲品,食泰式火鍋梗係要飲泰式飲品啦!泰式奶茶同椰島雪香真係好抵飲,平時出面飲都係3x-4x一杯,我地每人飲咗兩杯🤭。泰式奶茶味又香又濃,椰島
🧋飲品方面有梳打飲品、綠茶飲品、港式飲品同泰式飲品,食泰式火鍋梗係要飲泰式飲品啦!泰式奶茶同椰島雪香真係好抵飲,平時出面飲都係3x-4x一杯,我地每人飲咗兩杯🤭。泰式奶茶味又香又濃,椰島雪香清新香甜又解渴。
📍 泰·初夏 (荃灣)
荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖