2024-07-17 417 views
住喺新界西嘅我。時不時都會去荃灣西食飯,今次發現咗一間新開嘅任食火鍋店。佢特別之處係主打泰式火鍋。我地揀左B set 美國產極選肩胛牛小排餐$318,任飲任食2小時,門口比咗錢。揀埋湯底就會安排你入坐。有8款湯底,我就揀青檸椰奶雞湯鍋。好香椰奶味同雞湯味。而同行朋友就揀養生菇菌清湯底。貪佢夠清。呢間火鍋店嘅另一賣點係有放題],每枱有個兜。自己夾生猛跳扎扎嘅蝦。食幾多夾幾多。蝦肉鮮甜,入口彈牙。另外每人有一隻龍蝦贈送。雖然細細隻。但係龍蝦肉夠新鮮,肉質鮮甜。侍應姐姐都好服務週到。佢話所有泰式食物都係泰國廚師處理,唔怪之得咁好味。出邊自助餐吧除了有肉丸、蔬菜之外。仲有有幾隻大大隻海南雞,雞肉嫩滑,油飯都做得很好,好香好軟熟。仲有泰式熟食可以手機order沙嗲串燒、炸蝦餅、原隻大蝦網眷等泰式小食。火鍋嘅肉類選擇都唔少。嚴選特級牛胸腹、丹麥皇冠豚梅肉、澳洲產極選肩胛牛小排、澳洲產草飼羊肩肉、美國,產下肩胛肉眼、特級牛胸爽、極上牛舌。總括來說肉質都唔錯,油脂分佈均肥,肉質新鮮嫩滑,中上質素👍飲品方面。除咗一般常見飲品,最特別仲有泰式奶茶任飲。甜品選擇唔錯,有西瓜同哈密瓜。泰式甜品有椰汁西米糕、斑

我地揀左B set 美國產極選肩胛牛小排餐
有8款湯底,我就揀青檸椰奶雞湯鍋。好香椰奶味同雞湯味。
而同行朋友就揀養生菇菌清湯底。貪佢夠清。

呢間火鍋店嘅另一賣點係有
[捕捉活蝦放題],每枱有個兜。自己夾生猛跳扎扎嘅蝦。食幾多夾幾多。蝦肉鮮甜,入口彈牙。

另外每人有一隻龍蝦贈送。雖然細細隻。但係
龍蝦肉夠新鮮,肉質鮮甜。

仲有泰式熟食可以手機order
沙嗲串燒、炸蝦餅、原隻大蝦網眷等泰式小食。

火鍋嘅肉類選擇都唔少。
嚴選特級牛胸腹、丹麥皇冠豚梅肉、澳洲產
總括來說肉質都唔錯,油脂分佈均
肥,肉質新鮮嫩滑,中上質素👍

飲品方面。除咗一般常見飲品,最特別仲有泰式奶茶任飲。

甜品選擇唔錯,有西瓜同哈密瓜。泰式甜品有椰汁西米糕、斑蘭千層糕、雪糕等大家記得留返quota食生菓同甜品,因為太好食。
尤其係椰汁西米糕。好滑好香椰子味。