2024-12-07 0 views
又俾🐧 搵到間又靚又正嘅泰菜餐廳❤️ 依間位於牛頭角嘅餐廳佔地極廣,空間感十足✅ 內裡設計簡約時尚,採用了落地玻璃納入自然光,整體感覺舒適又和諧😍 先選了一客牛肉船麵😎 湯底用料完美還原經典風味,與幼滑順口嘅船麵一齊食,味道鹹香濃郁,鮮美可口🤤 嫩滑軟身嘅牛肉、脆卜卜嘅豬油渣,口感一流超級入味✅ 㨂咗兩款特色甜品😚 班蘭椰汁千層糕❤️ 每一件都煙韌有嚼感,入口充滿班蘭獨有嘅清香,椰味濃厚甘甜,真係食唔停口咁出色💚 香蕉朱古力薄餅好有驚喜📍 酥皮薄餅烘得又香又鬆化😘 中間夾著香甜軟糯嘅香蕉😆 表面淋滿迷人嘅朱古力醬和煉奶,一啖入口,滋味甜美又邪惡😈 飲品㨂咗泰式髒髒奶茶😍 泰茶與鮮奶嘅層次分明,賣相好靚😆 攪勻後飲落醇香順滑,茶味出眾,甜味恰到好處❤️ 高質喲✅
牛肉船麵

班蘭椰汁千層糕