2018-11-09
朋友話想食泰式邊爐, 就帶左我黎瓊華呢間泰邊爐食餐廳都好大, 座位之間都好闊落, 唔怕聽到隔離講咩~出面仲有d小食飲品同醬料拎~醬料仲有我最愛既泰式酸辣汁仲有沙律同甜品小食揀隔離就有炸野拎, 我仲不停拎蝦片食估唔到飲品係有韓國飲品, 種類都有好多架~朋友之前已經食過一次, 佢話而家轉左新menu, 所以再黎試下~我地叫左個海鮮雞煲套餐~首先會有泰式鳳爪同生菜包食, 份量岩哂2個人食, 咁就品會食到飽哂食唔到後面既野食啦跟著就到食雞煲啦, 今次揀左椰子湯, 好香椰子味, 雞都好滑唔會好難咬~另外店員都會放低一壺椰子湯, 咁我地食完雞煲就可自己加湯打邊爐啦~海鮮拼盤都好豐富, 有8種海鮮架, 食落都好鮮甜~估唔到肉類都有咁多款, 有肥牛, 豚肉, 羊肉, 豬頸肉同牛柳粒, 我自己最鐘意就係食肥牛, 配椰子湯食都幾好味~個套餐仲包左好多唔同款既丸類同菜, 真係有好多野食~如果唔夠仲有張點餐紙架, 不過因為本身個套餐都有好多野食, 我地驚食唔哂所以就冇再叫下次再黎想試下冬蔭公湯底
餐廳都好大, 座位之間都好闊落, 唔怕聽到隔離講咩~
出面仲有d小食飲品同醬料拎~
醬料仲有我最愛既泰式酸辣汁
仲有沙律同甜品小食揀
隔離就有炸野拎, 我仲不停拎蝦片食
估唔到飲品係有韓國飲品, 種類都有好多架~
我地叫左個海鮮雞煲套餐~
海鮮拼盤都好豐富, 有8種海鮮架, 食落都好鮮甜~
個套餐仲包左好多唔同款既丸類同菜, 真係有好多野食~
下次再黎想試下冬蔭公湯底