2024-01-02 321 views
喺元朗呢間泰Cow講真,食完之後心情真係好似得咗個彩頭咁曬開心!🌶️🥥🥢 一坐低第一樣到嘅就係特色拼盤,五花八門嘅小食,真係邊食邊讚,沙爹啲花生醬汁搭得興緻勃勃㗎,魚餅咬落鬆軟得嚟帶點辣,正!再嚟就係個經典冬蔭公湯,嘩,酸酸辣辣,飲一啖暖笠笠,鮮到出汁,啲烏頭魚又肉厚,當冷風一陣陣吹過,就係飲杯冬蔭公最啱。諗番咖哩軟殼蟹,咋!啲南瓜蓉紅咖喱撈埋飯一齊食,即刻飽滿哂味蕾。啲軟殼蟹又係脆口夠味,我實受唔住咩,食到手停唔到口啊!最後呢,嗰啲大蝦粉絲煲就真係封金張食晚餐嘅大閘,啲粉絲嗜汁又入味,啲大蝦又新鮮無比,具晒咬口。成晚食嘅嗰陣仲有小風㖞啲葉,不過幸好有暖氣吹,唔然真會凍親!呢度啲菜式新鮮啲味道都幾正,環境又幾特別,睇落都豪邁,食完轉轉元朗,真係正喇👌!下次同三五知己再黎轉轉,口味唔會輸埋俾咁風格感覺㗎!