5 day(s) ago
今日來到旺角嘅「阿來泰式地道風味」,呢度嘅泰皇咖喱炒軟殼蟹真係係啖啖咖喱香味,佢嘅軟殼蟹香脆爽口,每一口都係新鮮嘅海鮮味道,配埋濃郁嘅咖喱汁,令人回味無窮。菠蘿炒飯啲菠蘿粒同米飯完美結合,每一口飯粒都係帶糖心嘅菠蘿香,另外亦有蝦仁、肉鬆、蜆肉等配料,非常豐富。豬頸肉炒通菜炒得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,同埋啲通菜清脆爽口,口感好好食到一啖接一啖。飲品方面,青檸梳打濃郁嘅青檸味道同汽水嘅氣泡融合得恰到好處,清新怡人,岩晒配搭泰國菜。椰青一開口就椰香四溢,啖啖椰肉配埋清涼嘅椰水,絕對係一道清新聖品。環境方面,阿來泰式地道風味裝修簡約舒適,服務態度親切,有賓至如歸嘅感覺!睇嚟講呢度嘅菜式地道正宗,口味豐富多變,性價比高,例如菠蘿炒飯同炒通菜都係$68、$78;加上舒適嘅環境,絕對係一個令人流連忘返嘅泰式餐廳~可以嚟多幾次!