2018-11-08 119 views
中式同埋日式邊爐就打得多,泰式又打過未?我就未打過,所以過咗黎試下!湯底可以連埋雞煲同埋海鮮盤,都只係$70!不過我哋一個人食辣,一個就完全唔辣得,所以揀咗冬蔭公+椰子雞湯。店員介紹,新Menu比舊Menu有更多嘅食物可以無限任叫,足足多咗十幾款!而且價錢不變,換句話講即係更加抵食!Like埋佢哋嘅Facebook,仲有得送泰式特飲添!椰汁冰同青檸梳打,賣相都幾精美,味道仲要唔錯添!除咗有泰式特飲之外,出面亦都有自助飲品櫃,汽水、茶、果汁同埋啤酒都係任飲!自助醬料區有隻火鍋萬能汁,夠酸夠辣超開胃!而傳統嘅火鍋豉油就帶一點點的甜,用黎點肉類就最夾!仲有一個泰式自助甜品區,啲糕點都幾精美。炸魚皮同埋蝦片都係任拎,兩款都勁脆勁香口,用黎打邊爐同埋送酒,真係一流!椰子雞湯的椰子味極為香濃,而且係用烏雞黎煲架,好味又夠滋補!冬蔭公湯又酸又辣,香茅同青檸味都好突出,充滿泰式的感覺!講起泰式,點可能無生菜包?就算係打邊爐都要嗌返一客生菜包!蔬菜類都頗為新鮮,牛肉同豬肉都好靚仔!無骨鳳爪酸辣爽脆,手打丸亦非常彈牙!而最有驚喜嘅就係羊肉片,同冬蔭公湯底非常之夾,攪到我要瘋狂Encore羊肉片,正到爆!

Like埋佢哋嘅Facebook,仲有得送泰式特飲添!

椰汁冰同青檸梳打,賣相都幾精美,味道仲要唔錯添!

仲有一個泰式自助甜品區,啲糕點都幾精美。

冬蔭公湯又酸又辣,香茅同青檸味都好突出,充滿泰式的感覺!

講起泰式,點可能無生菜包?就算係打邊爐都要嗌返一客生菜包!

蔬菜類都頗為新鮮,牛肉同豬肉都好靚仔!