泰國菜相信各位都唔會陌生,Bar & Restaurant 都亦都可能去唔少,放題就更加係香港人出街食飯必不可少嘅選項😃但係一間餐廳集齊晒3個元素,就真係令人好有興趣😮餐廳位於美麗華商場,位置非常之方便👍室內空間好闊落,座位亦有區分室內、戶外😬今次食呢個係Thai夏狂歡週末早午餐體驗👀首先前菜可以三選一,我哋第一份揀咗爽脆酸辣魚皮,酸酸辣辣非常惹味,魚皮口感好爽口🤩泰式青醬鮑魚第二份前菜揀咗鮑魚,真係估唔到前菜都有鮑魚咁高規格🤪鮑魚墊底仲有柚子、青木瓜絲,感覺好似去咗泰國街頭咁🤣泰式青醬生蝦食完每人一份前菜之後,就會直落小食放題,亦係我哋最期待嘅環節😄首先呢份蝦身咁長嘅生蝦😀重點係小食可以無限追加,前提係你食得落嘅話🤪香茅雞翼雞翼炸得好香口,添上香茅更加將雞翼嘅風味提升咗😈沙嗲雞肉串串燒啖啖肉,蘸上秘製醬汁,簡簡單單就好滋味😍盔甲脆魚王表皮炸得好香脆,真係成個盔甲咁,魚肉同時保留到好嫩滑😋金沙原隻蝦球睇返餐廳官網介紹,餐廳會以中式精湛烹調手法重新演繹經典泰國菜,加入多款中泰特色香料,呢款金沙蝦球就係最好嘅例子😁蟹肉海鮮羹海鮮羹質地好滑溜,配有大量蟹肉,食落非常之滿足🤭摩登海鮮冬陰功食泰
泰式青醬鮑魚
泰式青醬生蝦
香茅雞翼
雞翼炸得好香口,添上香茅更加將雞翼嘅風味提升咗😈
沙嗲雞肉串
串燒啖啖肉,蘸上秘製醬汁,簡簡單單就好滋味😍
盔甲脆魚王
表皮炸得好香脆,真係成個盔甲咁,魚肉同時保留到好嫩滑😋
金沙原隻蝦球
蟹肉海鮮羹
海鮮羹質地好滑溜,配有大量蟹肉,食落非常之滿足🤭
摩登海鮮冬陰功
食泰國嘢,點可以少得冬陰功呢😜酸酸辣辣,非常足料😎
Siam Ruby、Tropical Night Feast
兩杯Summer原創特調Cocktail🍹Siam Ruby係石榴汁、橙汁溝Brut😬Tropical Night Feast係Rum酒做base,加入幾款唔同果汁、配料,酸酸甜甜好開胃👻
黑糖椰子雪糕
呢份雪糕格外有驚喜!桃膠、椰絲、啫喱,口感多元化,每一啖雪糕擺落口都會變得好有層次👍