2021-12-15
今日入一長沙灣體育館,打完波之後非常之肚餓就同朋友們去咗食一間好多人推薦嘅隱世泰國餐廳,而且餐廳環境都非常舒服,都非常適合一班朋友嚟食飯傾偈聚會!我哋叫咗好多嘢食☺️辣肉碎炒飯 68辣肉碎炒飯一見到就係想叫,之前都好鍾意食生菜包,但係因為真係太肚餓所以就叫咗個辣肉碎炒飯,佢哋嘅辣肉碎非常之惹味,真係有泰式辣嘅味道!小食拼盤 188墨魚餅、炸春卷、魚餅,蝦餅因為有好多款小食都想食所以我哋就叫咗個小食拼盤,咁我哋就唔使揀想要邊樣😀佢哋嘅魚餅蝦餅同埋墨魚餅,都炸到非常香脆,而且個口感都非常彈牙!炸春卷嘅外皮亦都非常香脆,而且佢嘅餡料都非常之多👏🏼❤️羅勇豬手 168豬手係我近排好鍾意食嘅食物,佢哋呢度嘅豬手嘅醬汁非常之香濃,同豬手的骨膠原一齊食非常之滋味☺️豬手嘅骨膠原同埋豬肉嘅份量分配適中,一半一半不會太肥😚粉絲老虎蟹煲 338近排好興食蟹,所以我哋都叫一個粉絲老虎蟹煲,免頭有好多粉絲蓋滿住老虎蟹😆佢哋嘅蟹煲份量真係好多,而且一嚟到嘅時候好香。泰式明爐魚 烏頭 198泰式明爐魚亦都係食泰國菜成日都會叫嘅,今次我哋就叫咗平時都好鍾意食嘅烏頭魚,佢哋嘅泰式調味料令到條魚都好入味,食到食唔停口!青咖喱
辣肉碎炒飯 68
小食拼盤 188
墨魚餅、炸春卷、魚餅,蝦餅
羅勇豬手 168
粉絲老虎蟹煲 338
泰式明爐魚 烏頭 198
青咖喱雞煲 138
講起泰國菜又點可以少得咖喱,我哋今次叫咗個青咖喱雞煲,可以將啲青咖喱撈飯同埋粉絲食😄佢哋嘅雞肉都非常之嫩滑,而且份量都非常多添