2019-03-12 351 views
話說今日lunch time果時黎過呢度食樓上既酸菜魚時見到呢度都有一間叫食泰國 & 越南野的餐廳. 覺得呢度環境唔錯就黎左試下喇~ 環境開揚, 座位都幾多下! 2-4人黎食下飯又得, 一大班朋友黎食飯都得! 我地order左 <<青木瓜沙律>> $78一黎就食番個打開你味蕾既沙律先啦~ 我中意泰國沙律! 因為佢地成日都用一隻酸酸甜甜辣辣既汁, 好開胃好清新! 呢度既味道唔算太辣, 唔食辣既朋友應該都可以接受 / 問下店家仲有冇得再小辣.. 青木瓜爽甜~ 加埋沙律菜、花生… 令到成件事更有口感!!<<炒金邊粉>> $98好大的一碟! 面頭仲放左4隻大蝦!唔辣人士都OK呀呢個! 酸酸甜甜,有D似西炒飯個friend – 西炒金邊粉hahaha食落好夠鑊氣! 落足火喉去炒! 而金邊粉都幾有咬口!!! 令我不禁一啖接一啖呀!<<脆牛腩配咖哩汁>> $118呢碟脆牛腩配咖哩汁對我黎講係一碟幾特別既菜, 我第一次食ja!佢既皮好酥脆,而且牛腩腍身。驚喜地都有牛既味道係度.. 唔錯唔錯! 但我呢D重口味
話說今日lunch time果時黎過呢度食樓上既酸菜魚時見到呢度都有一間叫[泰越概念]食泰國 & 越南野的餐廳. 覺得呢度環境唔錯就黎左試下喇~

我地order左
<<青木瓜沙律>> $78
青木瓜爽甜~ 加埋沙律菜、花生… 令到成件事更有口感!!

<<炒金邊粉>> $98
好大的一碟! 面頭仲放左4隻大蝦!

<<脆牛腩配咖哩汁>> $118

但我呢D重口味人士就略嫌佢既青咖哩汁味道唔夠濃! 我覺得改用黃咖哩汁可能好D 哈哈!

另外, 我都幾想試下佢地既<<香茅燒原條魚>>,因為見到好多人都食! 而且係屋企係唔會整呢D菜式, 同埋最緊要係佢價錢抵丫嘛!

呢度坐得幾舒服~ 環境同氣氛都舒適~ 而且staff都好幫忙, 主動幫你fill水/ 落order!
2019-03-10