2024-01-21 21 views
🌿好耐冇同豬生食泰國菜, 呢晚突登過嚟元朗食呢間特色泰菜😇 餐廳好有泰國style風情, 仲有長期播泰國歌手嘅mv, 真係好有feel啊!!! .我哋嗌咗:🔸️ 泰式炸蠔 $198🔸️ 沙嗲豬&牛 6串 $108🔸️ 泰式炒金邊粉 $128🔸️ 馬拉盞炒通菜 $78🔸️ 咸檸7up $38炸蠔係店員特別推介俾我哋食架, 冇諗過係大大隻四隻, 佢炸完唔油, 配埋店舖特色秘製配料, 包住生菜食好fresh😙~ 沙嗲6串放咗係啤酒杯內, 食時加配迷迭香同好有花生醬嘅沙嗲汁係超正! 而且佢嘅肉係好嫩滑, 唔似平時係出面食嘅沙嗲咁乾身, 大讚🫡 金邊粉上碟時好吸引, 冇諗到中間會插住一串大蝦, 份量夠多, 仲炒得有鑊氣~ 側邊仲有砂糖, 辣椒粉, 花生碎同芽菜~ 最後唔少得食泰菜必嗌嘅馬拉盞炒通菜!!! 好滿足🥰 值得一提嘅係佢哋餸菜配搭嘅香草都係自家制有機架🌿 食得夠哂健康.📌薄荷葉泰國菜元朗安駿里2號怡康大廈地下12-13號舖.#hkig #hkfoodie #foodporn #foodphotography #likesforlike #instalike #followforfollowback
🌿
🔸️ 馬拉盞炒通菜 $78
🔸️ 咸檸7up $38
📌薄荷葉泰國菜
元朗安駿里2號怡康大廈地下12-13號舖
#hkig #hkfoodie #foodporn #foodphotography #likesforlike #instalike #followforfollowback #yuenlong #thai #thaifood