2024-10-22 1659 views
Monday, 21 Oct一早已經睇到唔少食家推介,已經想嚟呢度試吓好耐,適逢今日天時人和。呢度嘅裝修真係同泰國大排檔 冇·分·別。有啲迫、有啲窄、有啲嘈、侍應用泰文嘰哩咕嚕、人多嘅時候冷氣唔係好夠……呢啲咪就係泰國大排檔囉。佢似大排檔得來乾淨企理、枱凳四平八穩,唔係講笑,呢啲要求真係幾卑微。先講重點,一定要講呢個重點。佢哋嘅椰青,係香港飲過、食過最好味嘅椰青。卅幾蚊有個人頭咁大嘅椰青,充滿清甜冰凍嘅椰水,啲肉滑嫩creamy,當埋甜品咁食,一椰青兩味真係抵。我好欣賞佢哋嘅Menu ,選擇唔多,亦都唔使多。淨係做好幾樣嘢就夠啦。俾你有14億種菜式都冇用。必食嘅係和牛船麵,雖然佢話係一隻🌶️,但係我覺得個程度應該係15小辣嗰種。所以唔使驚。佢哋牛肉真係靚嘢嚟㗎,份量都唔少。冇揸流攤。醉貓炒河(虎蝦),虎蝦大隻爽口。有鑊氣。沙嗲雞,兩大串啖啖肉,新鮮燒微燶邊,好味。$8一杯泰式奶茶,真係冇得輸。
Monday, 21 Oct

醉貓炒河(虎蝦),虎蝦大隻爽口。有鑊氣。

沙嗲雞,兩大串啖啖肉,新鮮燒微燶邊,好味。

$8一杯泰式奶茶,真係冇得輸。
  • 椰青