2023-07-30
📍Enchante🗺️尖沙咀金巴利道40號MW Plaza地舖呢間係新開幕嘅法式fine dining餐廳,一入門口就見到條會變燈色嘅樓梯,裝修亦都整到好似置身於洞穴咁,好特別好靚😍 外面仲有半開放嘅位置可選擇~⚡️Free Bread有三款餐前包,黎到真係熱辣辣,連個盤都熱!⚡️Iberico Ham $230用嘅係48個月風乾火腿,即切即上,切到好薄,充滿鹹香嘅火腿同蜜瓜無花果一齊食好味😋⚡️Beef Carpaccio $175好大一碟!生牛肉片上面有nuts、芝士碎、同好似三文魚籽嘅柚子醋珠,可以夾埋沙律菜一齊食,成件事好夾好味😍⚡️Smoked Eel & Smoked Salmon salmon Salad $155有煙鱔同煙三文魚,煙三文魚就見得多,但係煙鱔就好少見!旁邊有Mustard同yoghurt兩個醬可以點,仲有少少三文魚籽🥰⚡️Beef Consommé Royale $125呢個牛肉清湯味道清甜,特別嘅係有燉蛋🍮😆服務員會喺我地面前加入湯🫖上面條包都烤得好香脆!⚡️Lobster Bisque $175龍蝦湯好正🥹🦞 又creamy又濃郁,仲有龍蝦肉🧡 兩款湯都各有特色,但
🗺️尖沙咀金巴利道40號MW Plaza地舖
⚡️Free Bread
有三款餐前包,黎到真係熱辣辣,連個盤都熱!
⚡️Iberico Ham $230
⚡️Beef Carpaccio $175
⚡️Beef Consommé Royale $125
⚡️Lobster Bisque $175
龍蝦湯好正🥹🦞 又creamy又濃郁,仲有龍蝦肉🧡 兩款湯都各有特色,但個人比較鍾意龍蝦湯!
⚡️Black Truffle Penne $235
攞過黎嘅時候有個蓋蓋住,一打開真係好香黑松露味😍 食落都一樣咁濃郁,黑松露味真係好濃郁啊🖤🖤 推💘
⚡️Grilled Iberico Pork Pluma with Black Berry Jus $425
另一款主菜就揀左呢個豬肉,配菜有紫薯蓉,好少見🤩 醬汁係黑車厘子,甜甜地好配豬肉😌
⚡️Tarte Tatin $110
好鍾意呢個甜品!!🥹
法式蘋果塔一黎到就聞到好香嘅肉桂味,上面有雪糕,冰火交融🧊🔥 食到飽飽都一啖接一啖啊!🤣🤣
⚡️C’est La Vie $112
點左呢杯signature cocktail,係Gin, passion fruit, orange juice, lemon juice, passion fruit liqueur🍸 飲落酸酸甜甜,幾開胃😆
⚡️Apple Juice $42
環境氣氛🈶️服務🈶️食物質素🈶️
全部菜式都好精緻有曬擺盤,而且所有細節位都做得好足👍🏻 每食完一道菜都會換碟同餐具🍴覺得真係幾啱慶生等活動🥳