2024-04-08
鍾意去旅行都一定有儲開里數🫢
鮨逸近日推出4月限定國泰Special Menu除左OMAKASE有優惠價😍仲可儲埋里數 岩晒鍾意去旅行嘅我
儲夠里數好快又飛得啦✈️
今次套餐主打🦞活伊勢海老
上檯時仲郁緊 超級新鮮✨活伊勢海老廚師發辦 $1,180/人✨// 季節前菜三款 //
水雲·蟹肉 | 鮟鱇魚肝 | 醬油煮黑梅貝水雲·蟹肉用咗松葉蟹肉,非常鮮甜。鮟鱇魚肝肉質柔軟,口感滑膩。汁煮黑梅貝爽口彈牙,有濃郁醬汁味。// 活伊勢海老(活龍蝦刺身) //雖然龍蝦斬開左,但龍蝦觸鬚上檯時仲係郁緊。刺身好彈牙鮮甜,龍蝦肉晶瑩剔透,而且啖啖肉。.// 刺身兩點 - 吞拿魚腩&季節牡蠣 //吞拿魚腩油脂分佈平均,魚油味香濃,入口無筋。是日季節牡蠣係長崎縣華漣生蠔, 肉質鮮嫩,口感細膩 ,配有啫喱一齊食好清甜,唔會好重海水味。// 揚物 - 海老天婦羅 //海老天婦羅外層酥脆金黃,肉質鮮嫩爽口,配有天婦羅汁,食得唔會好油膩。// 季節壽司六點 //金目鯛 | 喜之次 | 白寄貝 | 赤貝 | 鰤魚 | 海膽 款款都好fresh,最稀有同魚味濃一定係金目鯛,貝類師傅拍打過後特別爽口,海膽入口即溶,超鮮
除左OMAKASE有優惠價😍
仲可儲埋里數 岩晒鍾意去旅行嘅我 儲夠里數好快又飛得啦✈️ 今次套餐主打🦞活伊勢海老 上檯時仲郁緊 超級新鮮
✨活伊勢海老廚師發辦 $1,180/人✨
// 季節前菜三款 // 水雲·蟹肉 | 鮟鱇魚肝 | 醬油煮黑梅貝
// 活伊勢海老(活龍蝦刺身) //
// 刺身兩點 - 吞拿魚腩&季節牡蠣 //
// 揚物 - 海老天婦羅 //
// 季節壽司六點 //
款款都好fresh,最稀有同魚味濃一定係金目鯛,貝類師傅拍打過後特別爽口,海膽入口即溶,超鮮甜。
// 卷物 - 香蔥吞拿魚腩手卷 //
外層紫菜香脆可口,當中混合左吞拿魚腩及蔥絲, 吞拿魚腩軟綿,口感豐富。
// 龍蝦舞茸清湯 //
以龍蝦及舞茸煮成,湯汁澄澈透明,不帶油膩感,帶有 龍蝦嘅鮮味。
// 甜品 //
甜品有超大粒博多士多啤梨,咬落多汁清甜。水信玄餅晶瑩剔透,配以黑蜜甜甜地,口感似食緊啫喱咁軟滑。
優惠
1. 結賬時出示國泰會員二維碼,每$4可以賺取3個飛行里數
2. 憑渣打國泰Mastercard®️簽賬,每$4可以賺取4個飛行里