2023-04-30 135 views
同朋友嚟到旺角依間新裝修,又推出新menu嘅火鍋慶祝,1個價錢除咗2.5小時海鮮火鍋放題任食之外,仲有雞煲、燉湯、小食等,晚餐時段非常爆滿,好彩我哋一早有訂位。雞煲可以選擇麻辣、芝士同泰式醬汁,我哋揀咗芝士雞煲,芝士用量夠多,好輕易就可以拉到絲,雞肉都好嫩滑,而且好入味,芝士控一定唔好錯過。特式燉湯燉湯以茶壺形式上枱,有火爐助熱保持溫度。飲落係椰子燉雞,好清甜絕對真材實料。廚師發辦小食今日嘅款式係蟹膏蟹肉丼飯,蟹膏味道非常濃郁,甘甜鮮美。超級海鮮盤每台一盤嘅海鮮盤絕不失禮,有龍蝦、虎蝦、帶子、鮑魚同膏蟹。鮑魚好新鮮,上到枱都仲郁緊!我個人就最鍾意龍蝦,肉質結實食落鮮甜又彈牙。海鮮火鍋任食湯底揀咗蕃茄魚頭湯,酸酸地好開胃。任食主打嘅海鮮有成十幾款,包括鮑魚、蟶子皇、白鱔、生蠔、花甲等等,款款都好新鮮。其他嘅火鍋料仲有安格斯肥牛、牛白肉、黑松露墨魚滑等,款式多到試唔晒,性價比好高。仲可以加$20要埋飲品任飲,十分化算。餐後仲有果撻同朱古力撻做甜品,非常滿足。

雞煲

特式燉湯

廚師發辦小食
今日嘅款式係蟹膏蟹肉丼飯,蟹膏味道非常濃郁,甘甜鮮美。

超級海鮮盤

海鮮火鍋任食