2017-09-27 636 views
之前有次黎左銀行中心呢間凱施買D麵包食, 順便買多個流心奶皇月餅走. 我上年第一次食凱施既奶皇月餅,  上年就未係流心, 只係普通奶皇餡, 但比我既印象都唔差, 奶皇餡幾香既不過就有DD碎散.今次知道佢地出左流心版本, 就比次機會試下啦! 番歸後唔食D麵包住, KO個月餅先. 呢個流心版本比上年果個正好多, 切開之後側邊D奶皇餡都完全冇碎散, 質地亦唔會黏+唔會漿住個口. 中間既流心奶皇真係一切開就有漿慢慢流出黎, D奶皇味流心漿好好味,  味道自然又唔會好甜, 同時都夠鹹蛋黃香+夾雜D蛋黃粒粒, 口感滑身之餘又有D咬口咁. 整體都幾好, 手掌心大細, 過到口癮又唔會膩, 會考慮買盒裝送比屋企人.
2017-09-16
TakeAway