2010-04-26 8 views
2個人去咗QRE Plaza 的 Marco Bistro 食, 本身我已經去過Jordan果間Marco, 食物質數係OK的, 不過果度環境就麻麻, 比較”熱鬧”。而QRE Plaza個環境好舒服, 從2/F的旋轉樓梯行上3/F, 好有詩意….我地都係點主打的”鵝肝牛柳餐”另加法式焗田螺:(依上菜次序)頭盤:一件 Pama ham多士 & 一件碎蛋多士。個Pama ham一般, 個碎蛋好味, 多士夠脆。法式焗田螺:隻隻螺都多肉, d薯蓉好味。龍蝦湯:好cream, 味道ok, 不過唔覺有龍蝦肉。鵝肝牛柳意粉:同上次去Jordan一樣, 意粉得好少, 不過其實真係夠飽。我倆都係5成熟, 都ok, 唔算有血。味道ok, 都好大件。鵝肝ok, 用多士墊住上, 感覺無咁”滯”。心太軟:一出場就心跳加速, 好開心, 我至愛。好好味, 一切開就”巴巴聲”流d朱古力漿出嚟, 配上淡淡的雲呢拿雪糕….正呀…餐飲整晚環境氣芬良好, 有外籍人士唱歌, 見你拍住拖食飯又唔會打擾你。同場有2枱都有人生日, 佢又唱生日歌。唯一唔好就係洗手間唔係好得。(10分滿分的話): 環境 9分 (洗手間除外)、食物 7.
我地都係點主打的”鵝肝牛柳餐”另加法式焗田螺:
(依上菜次序)
法式焗田螺:隻隻螺都多肉, d薯蓉好味。
龍蝦湯:好cream, 味道ok, 不過唔覺有龍蝦肉。
餐飲

(10分滿分的話): 環境 9分 (洗手間除外)、食物 7.5分、service 9 分。
2010-04-21
$200 (Dinner)