2023-07-12 42 views
慶祝想搵個舒服又靜既地方,俾我搵搵下發現到呢間餐廳,超級驚喜!Dinner set (5 course) 都係三百幾至四百幾蚊,睇埋就知真係好fair。首先前菜唔係普通沙律,我地選左兩款都好有特色。鯷魚沙律,好新鮮既蕃茄、沙律菜上加上帶咸香既鯷魚,非常開胃。蟹沙律酥皮撻,一咬就有滿滿蟹肉,暖暖又香脆既酥皮,正。法式洋蔥湯,超級甜同埋香軟既洋蔥湯,一碗既料已經好多,再加上有一層cheese,成個味道好香濃。加少少錢既龍蝦湯,好有鮮甜既味道一飲就知用左好多蝦頭熬出黎,面頭仲有少少cream,飲落超滑超濃帶咸香。餐包一甜一咸,兩款都係暖上亦好香,沾住湯食真係岩岩好!熟成21日阿根廷西冷配法式賓利士汁,焦香既炭燒味好吸引,外皮帶網紋咬落亦香脆, 裡面保持住五成既嫩,食落香軟牛味濃亦juicy!配上法式賓利士汁食更提牛肉鮮味!旁邊配菜係青瓜包住蘆筍,蘆筍爽甜解膩感!烤羊架焗薯,滿滿期待,同牛一樣做到肉質嫩之餘又夠juicy,冇羶味,舖面仲有D面包糠增加口感,我地都將骨邊既肉都清晒。我好鍾意呢間餐廳既服務,熱食既碟全都係暖,上主菜時會問客人加唔加醬料。上菜時間亦預得好好,慢慢黎,慢慢食。最後甜品蛋

首先前菜唔係普通沙律,我地選左兩款都好有特色。

蟹沙律酥皮撻,一咬就有滿滿蟹肉,暖暖又香脆既酥皮,正。

最後甜品蛋糕繼續有驚喜,多種口感,有香滑mousse,鬆鬆既蛋糕,仲有堅果同埋foresting 。旁邊更有焦糖香蕉和其他生果,非常完滿。餐廳亦贈送小曲奇俾我地嘗試,亦係好美味。

我地仲叫左兩杯手調mocktail,一杯清新夠爽mojito,一杯就fruity 甜甜的。

食完馬上推介左幾個朋友慶祝去。